|
Post by matan on Sept 27, 2015 11:34:46 GMT 2
על הדוח מצוין שניתן להגיש ערר תוך 30 יום ממועד הדוח.
לצערי לא קראתי את זה (גילו לי את זה בטלפון), וחשבתי שאפשר עד מועד חובת התשלום (90 יום) להגיש ערר. האם ייתכן שהם צריכים לשלוח לי בדואר את בקשת התשלום, ואז מועד ה-30 יום מתחיל הרבה יותר מאוחר ממועד קבלת הדוח, או שמא פספסתי את הרכבת ועכשיו כל שנותר לי הוא להגיש בקשה להישפט ללא מכתב מקדים לדרישת ראיות ?...  מה לעשות ??
תודה 
|
|
|
Post by Eyal Lior on Sept 27, 2015 12:20:37 GMT 2
ה-30 יום מתייחס לבקשה מהעירייה לבטל את הדוח. יש לך 90 יום לבקש משפט. הרציונל הוא שאתה תבקש מהעירייה לבטל, ואז אם הם לא מבטלים יש לך זמן לבקש משפט.
שים לב שאם העירייה לא עונה לך בתוך ה-90 יום, זה לא מאריך את המועד.
בנוסף, אל תתבלבל בין בקשה לגילוי ראיות, לבין בקשה לביטול (זו שאפשר להגיש בתוך 30 יום). הבקשה לגילוי ראיות קשורה למשפט ואפשר לשלוח אותה גם אחרי 30 יום, בכל שלב למעשה עד תחילת המשפט. כדאי אולם לשלוח אותה מיד עם קבלת הדו"ח מאחר וזה יכול להיחשב גם כבקשה לביטול (הרי אין להם ראיות, ואפשר לציין בבקשה שבמידה ואין, אבקש לבטל..)
דבר אחרון וחשוב זה שאם הדוח הוצמד לרכב ולא נמסר ביד, זה לא נחשב מסירה - והעירייה תשלח עוד הודעה לאחר כמה חודשים, ומירוץ הזמן יתחיל מיום הקבלה של ההעתק שנשלח בדואר. אבל, אם ענית וכתבת לעירייה בעקבות הדוח שהוצמד לרכב, אתה למעשה מוכיח שהדוח נמסר בהצלחה, ומירוץ הזמן החל.
הכי חשוב זה לא לפספס את ה-90 יום, ונדמה לי שכאשר שולחים לך העתק בדואר נותנים לך רק 30 יום, והדבר החשוב הבא זה לא להתמהמה. אנחנו רוצים כמה שיותר לתקשר עמם לפני המשפט, לקבל תשובה לבקשה לגילוי ראיות, להגיש בקשה לביטול וגילוי ראיות לבימ"ש - עוד לפני דיון ההקראה.
|
|
|
Post by matan on Sept 27, 2015 12:45:55 GMT 2
הבנתי..
ולגבי ההודעה על הדוח שנשלחת בדואר לאחר כמה זמן:
איך אני יכול לברר/לגרום לכך שאני אקבל את ההודעה בדואר ובכך "אאפס" את מירוץ הזמן של רגע קבלת הדרישה לתשלום (הדוח) ?
הרי אם יעבור הזמן של ה-30 או 90 יום מרגע קבלת הדוח לשימשה ועדיין לא קיבלתי את הבקשה/דוח בדואר זה ייצור בעיות, לא?
|
|
|
Post by Eyal Lior on Sept 27, 2015 14:22:49 GMT 2
אין דרך להבטיח, אולם אתה חייב להסכים איתי שהתירוץ "לא היה שום דבר על שמשת הרכב" הוא די חזק... הם לא יוכלו להוכיח שההודעה נמסרה. לכן הם תמיד (עד כמה שהניסיון שלי מלמד) שולחים את זה בדואר רשום. אישית, אני לא מחכה ותמיד משגר מכתב בקשה לגילוי ראיות כבר באותו יום או למחרת. המטרה שלי היא להראות להם שאני לא הולך להרפות. המצב היחיד שבו הייתי עושה את הטריק הזה של לקנות זמן זה אם הייתי ממש לחוץ בכסף.
|
|