star
חבר חדש
|
Post by star on Nov 2, 2015 13:43:40 GMT 2
לאחר דרישה פתאומית מאת משרד הרישוי להיבדק דרך המרב"ד, ולאחר בדיקה ראשונה שנערכה כבר, הם החליטו לזמן אותי שוב ל"בדיקות נוספות" יש חשש שמנסים להפוך אותי לקורבן על סמך השערות בלבד. מאוד מעניין כל החומר במופיע כאן באתר. מה לדעתכם הדרך הכי טובה להתמודד מול המכון הרפואי לבטיחות בדרכים על סמך המידע המופיע כאן באתר? איך להתייחס אליהם בתור גוף? מבחינתי הם הרופא של משרד הרישוי, אך האם ניתן לבוא גם אליהם בדרישות להוכחת עובדות וראיות לכך שאני חייב להגיע לבדיקות שלהם? למי שמכיר מדובר בגוף שרירותי מאוד, שלא מהסס לפסול רשיונות נהיגה לנהגים מכל מיני סיבות עלומות. ברצוני להלחם בהם עד הסוף על החופש שלי לנהוג ולא להכנע לדרישה המופרכת שלהם לבדיקות מיותרות (שעליהם כמובן הם רוצים שאשלם אגרה, שוב), באיזו אסטרטגיה אתם הייתם נוקטים?
|
|
|
Post by Eyal Lior on Nov 2, 2015 14:20:32 GMT 2
אנחנו אומנם מדברים כל הזמן על "פשעים ללא קורבן", אך השיטה הסוקרטית לא מוגבלת רק לכך, כמובן, ולכן מה שהייתי עושה זה לחתור אל האמת, להבחין ולהצביע על ההבדלים בין דעות שרירותיות לדעות שמבוססות על עובדות.
מאחר ואי הגעה כנראה תביא לשלילת הרישיון, עדיף להגיע ולעבור "חלק" את הבדיקות שלהם. לקחת אותן ברצינות, ולא לפחד לדבר בכנות. הרוב המוחלט של האנשים עוברים את הבדיקות האלה בהצלחה, אין מה לפחד. אם הם מכשילים, אז כבר אפשר לערער ולהצביע על כך שאולי חסרות עובדות לביסוס הדעות שלהם.
|
|
|
Post by Eyal Lior on Nov 2, 2015 14:29:25 GMT 2
אני אסביר עוד קצת (למרות שלא הבנתי אם העניין הוא בדיקה פסיכולוגית בעקבות שחרור מצה"ל על פרופיל, או מה...)
אם המאבחן טוען: "על סמך הבדיקה שלי ושיחה עם המאובחן, אני מוצא שהוא לא כשיר לנהיגה"
אוקי, על סמך אילו עובדות?
"השיחה שלי איתו"
כן, ומה שמעת\ראית שגרם לך להגיע לדעה הזו? האם הדעה שאני לא כשיר לנהיגה, דעה שרירותית או שהיא מבוססת על עובדות? מהן העובדות האלו? מה מהדברים שאמרתי, ספציפית, מהווה הוכחה לאי כשירות לנהיגה?
העקרון הוא להמשיך לשאול "מאיפה אתה יודע?" ולחתור אל העובדות. אם אתה חושב שהתשובה שקיבלת היא דעה שלא מבוססת על עובדות, תמשיך לשאול את השאלה "ומאיפה את היודע שזה נכון?"
|
|
star
חבר חדש
|
Post by star on Nov 2, 2015 15:03:49 GMT 2
העניין הוא שבמקרה הזה מדובר בבדיקה פסיכולוגית שנערכה לנבדק, ולאחר 3 חודשים נשלח זימון נוסף לביצוע בדיקות לגילוי סמים, על אף שבעברו של הנבדק אין שום עובדה היכולה להוות חשד כלשהו לשימוש בסמים, זאת אומרת שהבקשה לפי מה שאני מבין מבוססת על השערה בלבד ולא על סמך עובדות. אם כך, מכיוון שאני לא רוצה לערוך את הבדיקות האלו, ואני לא חושב שיש לכך הצדקה שאתן דגימה כל עוד אין עובדות המוכיחות חשד לשימוש, ומכיוון שהם לא יסכמו את התיק ללא ביצוע הבדיקה, או יסכמו אותו לאחר שלא אופיע בטענה של חיזוק חשד לשימוש ופסילת רשיון, אני מחפש דרכים לפעול נגדם בהתאם. שוב, גם אם ארצה לגשת לבדיקות שלהם, אצטרך לחכות זמן מה לפני שאלך, והם רוצים את זה מיד, כך שאני בסוג של מלכוד מולם. לשאלתך, הזימון נשלח אליי בהפתעה ואני לא יודע מהי סיבת הזימון בכלל, אני רק יודע שהבקשה שלהם מבוססת על השערה ואין שום אינדיקציה לכך שיכולה לעורר חשד לשימוש.
|
|
star
חבר חדש
|
Post by star on Nov 2, 2015 17:40:57 GMT 2
האם הטקטיקה של בית המשפט (אני רוצה להיבדק, רק תראו לי עובדות שיש סיבה מוצדקת) היא הדרך הטובה ביותר להתמודד איתם?
|
|
|
Post by Eyal Lior on Nov 4, 2015 10:35:59 GMT 2
אני מבין את המלכוד, ומה שאני הייתי עושה זה לקנות זמן, כך: הייתי מגיש בקשה לצו מניעה, למנוע מהם לדרוש את הבדיקה בטענה שזה כמובן פגיעה חמורה בזכות שלך לחירות וכבוד אדם בסיסי - וכמובן בשל כך שהדרישה היא שרירותית - היא אינה מבוססת על עובדות. מה שכן, תכתוב, תצלצל להם ותקליט אותם מודים שאין להם עובדות, או שהם פשוט לא מוכנים לומר לך מה הן העובדות, או לא מוכנים לדבר איתך.
שים לב שמסגרת הזמן שהם הקצו לך לא עוברת עד שאתה מגיש את הבקשה לצו מניעה, אל תחכה ליום האחרון. אם אין לך זמן רב, תעשה את זה בטלםון ותציין בבקשה לצו שדיברת איתם בטלפון והם אמרו כך וכך.
בקשה לצו מניעה כרוכה באגרה של 400 ש"ח בערך, כמדומני. אולי אפילו 900. במקרה הזה, אני הייתי עושה את זה.
|
|
|
Post by Eyal Lior on Nov 4, 2015 10:39:05 GMT 2
וכמובן, אל תעשה סמים. מנצחים לא עושים סמים.
|
|
star
חבר חדש
|
Post by star on Nov 4, 2015 15:40:55 GMT 2
אתה יודע אם ניתן בכלל להגיש בקשה לצו מניעה נגד המכון? האם זה אפשרי מבחינה משפטית? הגשה של בקשה לצו מניעה לבדיקת מסוימת כאשר התיק הרפואי טרם סוכם? אם כן, אני כנראה אדרוש מהם להציג את העובדות והראיות שעליהם הבקשה שלהם מתבססת, וכשתהיה לי התגובה שלהם אגיש את הבקשה לצו מניעה. אם הם לא יענו לי או לא יהיו מוכנים לדבר בטענה של "אין מה לעשות, תעשה את הבדיקה או שנפסול אותך" או משהו כזה, אגיש את הבקשה לצו מניעה גם ללא תגובתם. אגב, מה לגבי הצהרת פחד, היית שולח אותה לגוף כזה? חשבתי לשלוח, הרי כל מה שרשום בהצהרה הוא בסך הכל אמת, תיאור של עובדות המציאות.
|
|
|
Post by Eyal Lior on Nov 4, 2015 16:32:06 GMT 2
אני מאמין שכן, זה בהחלט שווה בדיקה, צו עשה\מניעה יכול להיות לכל דבר. הייתי מציין בבקשה לצו ש... או שהבימ"ש יורה למכון להגיע להחלטה ללא בדיקה, או שידרוש מהם לנמק את הדרישה שלהם ולהראות שהיא לא שרירותית. שים לב שגם אם לא עונים לך, או שאומרים לך שאין תגובה רשמית, אתה צריך לציין את זה בבקשה.
את ההצהרת פחד הייתי שולח בסוף התהליך לאחר שיש תוצאה סופית לכאן או לכאן. בהצלחה!
|
|