|
Post by matan on Feb 9, 2014 22:47:34 GMT 2
יש לי שאלה ואשמח אם תענו עליה: במידה ופתחתי עוסק פטור (אני עושה שיעורים פרטיים), לכאורה בעצם נרשמתי ב"מדינה" ועכשיו כל פעולה "לא חוקית" מול רשות המיסים אז בעצם אני כן התחייבתי להם בחוזה משפטי ויש להם קייס נגדי?? ואם כן, האם אני יכול להשתחרר מהם שוב ?
|
|
|
Post by Eyal Lior on Feb 10, 2014 20:30:38 GMT 2
אנשים, פותחים תיק, נרשמים או מבקשים רישיון רק בגלל שיש מעל כולנו איום בביריונות. כשאנשים באים אליך אם אקדחים, הם לא מתכוונים להכנס איתך לחוזה. חוזה זה דבר מאוד ספציפי, וכל נייר שחתמת עליו אצל הרשויות איננו חוזה. לחוזה יש חמישה מרכיבים: הצעה, שיקול, פגישה של המוחות, הסכמה וכמובן (לפחות) שני צדדים. למדינה חסרים 3 מרכיבים, ואני די בטוח שאין להם עד אחד שיהיה מסוגל להגיד כמה מרכיבים יש לחוזה. אין שום צורה או דרך לייצר "מחוייבות" מוסרית ככה. הכל מבוסס על הפחדה ואיומים - וזהו. והם ממש לא רוצים שאנחנו נחשוב שזה כל הסיפור. הם רוצים שנחשוב שיש מחוייבות לגיטימית ומוסרית על פי "נורמות בסיסיות של חברה דמוקרטית". הם שונאים מאוד שאנחנו חושפים את האמת, שמלבד סחיטה ואיום באלימות, אין בינינו לבינם כלום.
|
|
|
Post by matan on Feb 17, 2014 0:36:30 GMT 2
אז אתה אומר בעצם שכביכול אפילו שאני רשום כעוסק פטור, זכותי להעלים כספים ולא לדווח על כלום ולא יוכלו חוקית לפעול נגדי ??
|
|
|
Post by Eyal Lior on Feb 17, 2014 0:40:18 GMT 2
שני דברים:
האחד הוא, שאם אתה רוצה לא לדווח, רצוי בכלל לא להרשם. זה מה שנקרא "לצמצם את העקבות" -להקטין את הסיכוי שהם יעלו את השם שלך ויחפשו אותך.
השני זה ההגדרה של "יוכלו חוקית לפעול". לחוק, אין שום משמעות בעיניינו, וגם בעיני הבירוקרטים לא. מבחינה "חוקית", הם לא יכולים בכלל לרשום דוחות תעבורה ולהלחם במשתמשי סמים. אבל החוק לא מפריע להם כאשר הם רוצים להשיג את הרכוש או הציות שלנו. לכן, אני לא נוהג לדבר או להתעניין בחוקי או לא חוקי.
השאלה היחידה היא, האם יש להם קייס, כלומר, האם הם יכולים להוכיח שאתה חייב לדווח או לשלם, יותר בקלות אם אתה רשום -והתשובה היא לא. הם לא יכולים להוכיח שמישהו בכלל חייב לציית לתקנות והפקודות שלהם. אבל זה לא מונע מהם לתקוף...
אני מציע שתעשה את החישוב שלך ולא תיקח סיכונים שאתה לא יכול להרשות לעצמך. אחת הדרכים הטובות, היא להתנסות ולהשתפר בכישורים של התמודדות עם הבירוקרטים - לקחת דו"ח תעבורה או חניה פשוט לבית המשפט ולעבור את התהליך הזה לפחות פעם אחת, תוך כדי לקיחת סיכון נמוך יחסית. למרות שהסיכוי הנמוך שהם יתקפו עוסק זעיר, ולמרות שהסיכון גם אם הם יתקפו, לנזק משמעותי, קטן מאוד, לא רצוי להביא צרות כאשר אפשר למנוע אותן. כלומר, אם אתה רשום, כדאי שתדווח. כמה תדווח? ובכן, אם אתה מעביר שיעור גיטרה לחבר, ואתה יודע שהוא לא סמוי של מע"מ או מס הכנסה... זה די פשוט.
|
|