|
Post by matan on Jul 31, 2016 22:01:23 GMT 2
לאחרונה קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שטוען שיש לי חוב מצטבר אצלם על חודשים שלא עבדתי. כמובן שפניתי אליהם בטלפון ודיברתי עם הנציגה. ביקשתי ראיות לכך שיש חוב וכו' ומאחר והם לא הצליחו לתת שום דבר ובסופו של דבר איבדו את הסבלנות, הגעתי גם פיסית לסניף. דיברתי עם המנהלת באגף הגבייה (שלוחת עכו) ואכן היא הייתה סבלנית, אך גם היא לא ממש נתנה תשובות לגופן של שאלות: "כולם חייבים לשלם, גם אני".. "עפ"י החוק כל חודש אתה צריך לשלם X כסף כי אתה לא שכיר".. "זה החוק. וכולם חייבים לשלם, כי זה החוק". עוד הוסיפה, לאחר ששאלתי מה יקרה אם לא אשלם וכו': "אז יופעלו סנקציות נגדך, עיקולים וכו'". "אז בעצם אתם מכריחים אותי לשלם בכפייה, ואם לא תנקטו כלפיי באלימות", שאלתי. "יפעילו עיקולים, אם אתה רוצה לקרוא לזה אלימות...". "אם לא אלימות פיסית, אז אלימות כספית, לקיחת הרכוש שלי בניגוד לרצוני", התרסתי. "נכון, יפעילו פעולות אכיפה שמותר בחוק". ניהלתי איתה דיון של 40 דקות שלא הוביל לשום מקום, אבל העליתי את כל טענותיי ובסופו של דבר יצאתי משם. השאלה שלי עכשיו זה מה השלב הבא ? מה הפעולות הבאות שלי ? תודה
|
|
|
Post by Eyal Lior on Aug 1, 2016 12:49:41 GMT 2
הם מוחקים חוב של עד חודשיים אי תשלום בשנה קלנדרית, עם הסתיימה שנה וזה רק חודשיים קודם תבקש מהם למחוק. אם הם לא יהיו מוכנים, אתה יכול לפנות לועדה למחיקת חובות. מה שכן, אתה רוצה שלא יעברו 12 חודשים בהם אתה יכול לערער על החלטה שלהם לבימ"ש. זה יכול להיות 12 חודשים מאז ההודעה הראשונה שיש לך חוב, או 12 חודשים מההחלטה של הועדה למחיקת חובות. תקוה לטוב ותתכונן לרע, כלומר, תבנה על זה שיש לך 12 חודשים מאז ההודעה הראשונה. אם החובות הם על חודשים ינואר-פברואר חלון הזמן צפוף ואולי כדאי לפנות מיד לועדה למחיקת חובות ולא לחכות שתסתיים שנה קלנדרית.
|
|